fredag 9 april 2010

Mycket..blandad röra :)

Fick det här diplomet i brevlådan idag. Jättekul att klubben skickar ut dom här.
Det kom ju lite lägligt också iom att hon var väldigt vimsig i spåret i går. Jag behöver bli lite påmind om att hon verkligen kan:).
Kursen hos Johan på Fria Hundar tog slut, så det blev diplom där med.
Vi går alla kurser i repris hos Johan:)
Det är ju nya kurskompisar och Johan anpassar kraven beroende på vad vi kan och klarar av.
Nya spännande utmaningar varje tillfälle.
Jättedåligt foto men det enda jag har på dom flesta i kursen. En lite udda skara. Saknas gör en Kinesisk nakenhund och en Whippet med raketmotor. Klassens lilla störningsmoment:).
I en del av hans "frispel" så fick han med sej några. Jättebra träning för oss andra och under kursens gång så blev han själv jätteduktig på att inte flippra iväg.
En tapper skara vid diplomutdelningen. Under avslutningslektionen så var dom tre till vänster ute och simmade. Verkligen uppskattat, alla tre fick glädjefnatt. Badet var under kontrollerade former men tokfnatten efter var väl gränsfall till kontrollerat:). Menar att ingen av oss mattar hade hjärta att stoppa dom när Johan sa att vi skulle...Vi snodde till oss några sekunder extra bus:).


Nu till inomhusträning hos Marre med våra lite udda hundar. Just den här dan så var alla lite ofokuserade men vi hade himla kul.
Under en av våra dagliga promenader så träffade vi två nya jättemysiga kompisar.
Det här är Pascha, en jättetrevlig Rottweiler-Dobermann hanne. Han såg för härlig ut med lite spretigt skägg om nosen.
Här är nästa nya kompis, en riktig vilde. Freja 8 månader gammal blandning mellan Samojed och Leonberger:). Genetiken är mystisk, hur kunde det bli så här? Smulan och hon "klickade" verkligen och dom hade jättekul ihop.
Äntligen så börjar snön töa bort. Har gått och trampat ett tag nu, ville ju lägga spår:)
Det här första spåret blev ett 200 meters med 4 vinklar och ett bloduppehåll, samt genom några snöpassager. Det gick väldigt lugnt och noga. Kolan vibrerade innan hon blev släppt på spåret och Smulan var lugn men jättefokuserad. Är jättenöjd med den här premiären.
Noga koll. Spåret efter det här var väldigt vimsigt. Mycket störningar, bla en lycklig labbe-hanne som undrade vad vi höll på med. Hoppas på bättre flyt vid nästa spår.
Avslutar röran med ett kort på en liten gullunge - Felicia.
Konstaterar att det är lättare att arrangera hundar vid fotografering än barn:).
Bägge var lika fascinerade av varandra. Smulan inte direkt barnvan och Felicia inte hundvan.
Men det funkade jättebra:)

Natti.

1 kommentar:

Maria sa...

Hej alla..
vi saknar er.. Här är det mycket samtidigt som inte är de. hm svårt att förklara,, Men flytt om 6 veckor gör allt ska fixas och göras innan och man ska träffa alla och umgås.. mitt i allt har jag ett nytt nr som jag glömt att dela med mig till dom flesta..
hör gärna av dig..
073 50 23 840
kram kram kram